1 kiaušinis per dieną – ir daugeliui metų pamiršite kelią pas gydytoją! Štai kodėl


Patinka? Duok Like!
Vienas kiaušinis per dieną gali sumažinti širdies ligų ir insulto riziką,  pasak “BBC” . Tai buvo plataus masto Kinijos mokslininkų tyrimo, kuriame dalyvavo daugiau nei  pusė milijono savanorių, rezultatas.

 

Ekspertai pabrėžia, kad kiaušinių valgymas jau seniai turėtų būti pripažintas neatsiejama sveikos gyvensenos dalimi.

Kiek kiaušinių per dieną?

 

Kiaušinių naudos įrodymai yra neabejotini. Juose yra lengvai virškinamų baltymų, būtinų aminorūgščių, vitaminų ir mineralų, taip pat antioksidantų.

 

Vienas kiaušinis turi 15% kasdienio baltymų kiekio  , taigi keli kiaušiniai per dieną sudarys dienos normą. Bet kadangi mes valgome kitus maisto produktus, kurių sudėtyje yra baltymų, normos viršijimas gali pakenkti kepenims ir inkstams.

 

Todėl vienas kiaušinis per dieną yra saugus ir naudingas pasirinkimas.

Kiaušiniai ir cholesterolis.

2007 m. Didžiosios Britanijos širdies fondas (BHF) panaikino kiaušinių vartojimo suvaržymą iki trijų per savaitę, atsižvelgiant į naujus duomenis apie cholesterolį. Naujausi tyrimai parodė, kad sočiųjų riebalų kiekis maisto produktuose turi įtakos cholesterolio kiekiui kraujyje.

 

Standartinis kiaušinis (57 g) turi 4,6 g riebalų, iš kurių tik ketvirtadalis yra prisotintas.

Kiaušiniai ir salmoneliozė.

 

Prieš kelis dešimtmečius salmoneliozė buvo rimta problema, kuri 90-aisiais buvo išspręsta skiepijant viščiukus. Ir šiuo metu salmoneliozės susirgimo rizika yra labai maža.

Kiaušiniai ir antibiotikai.

Viščiukų sveikatai padeda antibiotikai, todėl kai kurios kenksmingos medžiagos patenka į kiaušinius. Tačiau, gaminant maistą, antibiotikai beveik visiškai sunaikinami, todėl jie yra saugūs sveikatai.

Kaip gaminti kiaušinius, kad gauti didžiausią naudą?

 

Dauguma mitybos specialistų nerekomenduoja kepti kiaušinių, nes kepimo proceso metu alyvos pridėjimas padidina sočiųjų riebalų kiekį. Todėl geriausias pasirinkimas – tai virti kiaušiniai.

Kaip laikyti kiaušinius.

„BBC Good Food“  rekomenduoja kiaušinius laikyti šaldytuve – dėžutėje arba uždarame skyriuje. Uždaroje talpoje esantys baltymai gali būti laikomi iki trijų savaičių. Tryniai – iki trijų dienų. Taip pat galite užšaldyti kiaušinius iki trijų mėnesių.

Šviežumo patikrinimas.

 

Įdėdami kiaušinį į šaltą vandenį, galite patikrinti jo šviežumo laipsnį. Jei kiaušinis krenta į apačią – tai šviežias. Jei jis plaukioja ant paviršiaus, kiaušinis yra sugedęs.

 

Vidutinis kiaušinių laikymo laikas yra 28 dienos nuo jų padėjimo dienos.

Alergija kiaušiniams.

Kiaušinių alergija yra dažna vaikams iki penkerių metų amžiaus, tačiau retai pasireiškia suaugusiems. Alerginė reakcija paprastai atrodo taip:

 

  • paraudimas ir patinimas aplink burną;
  • pilvo skausmas;
  • vėmimas;
  • viduriavimas.
Alergijų atvejais geriau kreiptis į gydytoją.

 

Ar jums patinka kiaušiniai? Kiek valgote per dieną?

 

Komentarai