Sultingi ir švelnūs kotletai orkaitėje. Patiks visai šeimai


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Atsiradus vaikui, turite pripažinti, kad visos šeimos meniu pradeda keistis. Jei mama net ir nėštumo metu laikosi sveikos mitybos, tada tėtis turėtų prie to priprasti, kai tik kūdikis atsisėda prie bendro stalo. Taigi, mano namuose atsirado kotletai, kepti orkaitėje.

Anksčiau mano vyras pietavo ir vakarieniavo su keptuvėje keptais kotletais. Taip jis įprato nuo mokyklos, kai valgė po 2 porcijas. Bet dabar turiu rūpintis ne tik vaiko, bet ir savo vyro sveikata. Galų gale kotletai rankovėje yra daug sveikesni, nei kepti aliejuje. Ir jie nenusileidžia savo skoniu!

kotletai

Jums reikės:

  • Kiaulienos faršo 600 g
  • Svogūno 1 vnt.
  • Morkos 1 vnt.
  • Česnako 2 skiltelių
  • Duonos 100 g
  • Pieno 50 ml
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų mišinio pagal skonį

Gaminimas:

Iš anksto pamirkykite 4 duonos riekeles piene arba šiltame vandenyje. Supjaustykite svogūną nedideliais kubeliais, o morkas sutarkuokite smulkia tarka. Pereikime prie mėsos.

Žinoma, geriausia naudoti maltos mėsos mišinį, pavyzdžiui, kiaulienos ir jautienos. Įdėkite ją į gilų indą. Ten supilkite minėtas daržoves.

Nusausinkite duoną ir suberkite į faršą. Pagardinkite druska ir pipirais. Šlapiomis rankomis suminkykite faršą, suformuokite kotletus. Patieskite kepimo rankovę ant kepimo skardos.

Sudėkite kotletus. Užriškite rankovę, 40-50 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Jei norite gauti aukso rudos spalvos plutą, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, rankovėje padarykite didelę skylę. Paruoštus kotletus palikite porai minučių atvėsti ir patiekite ant stalo.

kotletai

Juos galima kepti kartu su bulvėmis, morkomis ir salierais. Taip paruošti kotletai yra sveikesni ir švelnesni, nei kepti keptuvėje. Ramiai galiu dėti juos į vaikų lėkštes.

Komentarai

Reklama