Vilnių pasiekė 50 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, bandys naudoti jėgą prieš mokytojus


Patinka? Duok Like!
[fblike]

(Kaunas/Vilnius, gruodžio 6 d.) Trečiadienio pavakare gauta informacija, kad Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai turėtų išvykti iš Kauno į Vilnių ketvirtadienio rytą, pasitvirtino. Apie 50 Kauno padalinio pareigūnų specialiu vienu autobusu ir šešiais mikroautobusais į sostinę iš Kauno išvyko lygiai 6 valandą ryto.

Karių kolona pajudėjo iš Radvilėnų plento 1 pažymėto VST Kauno padalinio. Vakar „Agroetos“ šaltinis tikino, kad kariai skirti išlaisvinti streikuojančių mokytojų užimtą Švietimo ir mokslo ministeriją.

Vidaus reikalų ministro patarėjas viešiesiems ryšiams Karolis Vaitkevičius „Agroetai“ iš pradžių negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti informacijos apie VST pareigūnų telkimą sostinėje, paprašęs dar kartą paskambinti po valandos, bet pats perskambino po 10 minučių.

„Vyksta kasdienis darbas. Viešojo saugumo tarnyba atsakinga už kalinių perdislokavimą į teismus ir panašiai, todėl nieko ypatingo nevyksta, kad ir kaip kam nors norėtųsi kitokių veiksmų“, – tikino K. Vaitkevičius.  

„Agroeta“ šaltinis nurodė, kad kauniečiai VST pareigūnai sostinėje įsikūrė centrinėje VST būstinėje M.K. Paco g. 4.

Savo ruožtu į galimą mokytojų iškeldinimą iš ŠMM jau sureagavo ir kai kurie politikai. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) narys Kazys Starkevičius savo įžvalgomis pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“.

„Jeigu rytoj, kaip įprasta, 6 val. ryto kas nors galvoja naudoti policinę, specialiųjų pajėgų jėgą prieš mokytojus. Tiksliai nežinau, bet – sustokite. Meldžiu. Tai bus tas taškas, nuo kurio nebegalėsime grįžti. Kai žmogaus nuomonė ir demokratija nieko nebereikš“, – teigė K. Starkevičius.

Jis pridūrė, kad pats buvo prie „Inkaro“ palapinių, kai žmonės netikėjo valdžia, kuomet juos apvogė EBSW. Tuomet esą atsirado ramių sprendimų.

„Negi galima mušti žmones už nuomonę? Netikiu. Sustokite. Nebūkime Mentų demokratine respublika“, – pareiškė K. Starkevičius.

Komentarai

Reklama