Štai česnakinis padažas, kurį turi žinoti visi žmonės, kurių silpnas imunitetas


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Jei mėgstate gaminti mėsą, vištieną arba žuvį ant grotelių, būtinai naudokite čimičiurį. Šiuo sudėtingu žodžiu vadinamas keptos mėsos padažas. Receptą sugalvojo Argentinoje.

Jį gamina iš smulkiai pjaustytų petražolių, pjaustyto česnako, alyvuogių aliejaus, baltojo arba raudonojo acto. Norint galima įdėti kalendros, raudonosios paprikos, kmynų, citrinos ir lauro lapų.

Ingredientai:

  • 1 ryšulėlis petražolių;
  • 1 ryšulėlis kalendrų;
  • 4 skiltelės česnako;
  • pusė svogūno;
  • 1 šaukštelis raudonėlio;
  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų;
  • pusė aitriosios žaliosios paprikos;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 3 šaukštai obuolių acto;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  • Petražoles ir kalendras sukapokite ir sudėkite į plakiklio dubenį.
  • Svogūno galvą, česnaką ir aitriąją papriką taip pat supjaustykite ir supilkite ant kitų ingredientų.
  • Ant žalumynų suberkite raudonėlį, baziliką, druską ir pipirus, supilkite actą. Viską gerai susmulkinkite.
  • Pabaigoje pridėkite alyvuogių aliejaus ir dar kartą viską išmaišykite iki vienalytės masės.
  • Pagamintam padažui leiskite pastovėti vieną dieną, patiekite prie mėsos, žuvies arba vištos.

Šis pagardas  – visų galimų vitaminų ir mineralų sandėlis. O visa tai dėl petražolių! Jose yra:

  • vitamino A (jo petražolėse netgi daugiau nei morkose);
  • B grupės vitaminų (tarp jų – ir folio rūgšties, arba vitamino B9);
  • vitamino C (jo petražolėse tiek, kiek ir juoduosiuose serbentuose bei erškėtuogėse);
  • vitamino E (tokoferolis – galingas antioksidantas, prailginantis  jaunystę);
  • vitamino PP.

Be vitaminų, petražolėse yra šių mineralų:  kalio, kalcio, natrio, magnio, fosforo, geležies, cinko, jodo ir kitų.

Petražolė – skaidulinių medžiagų, kurios dalyvauja valant iš žarnyno skilimo produktus, šaltinis.

Štai jos gydomosios savybės:

  • augalas reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje;
  • petražolės stiprina širdies raumenį, valo kraujagysles, didina jų elastingumą;
  • šviežios petražolių sultys kartu su morkų sultimis santykiu 1:3 teigiamai veikia regėjimą;
  • petražolių vartojimas aktyvina virškinimo procesus, padeda pašalinti iš organizmo šlakus, sunkiųjų metalų druskas, kancerogenines medžiagas;
  • petražolių sudėtis, turtinga vitaminų ir mineralų, normalizuoja vandens ir druskų apykaitą;
  • petražolės teigiamai veikia tiek moterų, tiek vyrų hormonų sistemą: atstato menstruacinį ciklą ir sumažina prostatos uždegimą;
  • petražolių sėklomis galima išgydyti tulžies pūslės ir šlapimo pūslės akmenligę;
  • petražolėse esantis inulinas stabilizuoja medžiagų apykaitos procesus didindamas metabolizmą.

Šaltinis

Komentarai