100 kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Gaminu vieną kartą per 2 mėnesius, pakanka ilgam


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Pats seniausias mėsos paruošimo būdas slypi jo praktiškume. Mums tapo taip įprasta kepti, troškinti ir virti produktus, kad natūralus paruošimo būdas – vytinimas – tapo retai naudojamu.

Vytinta mėsa gali būti pagaminama skirtingais būdais, tačiau mes nusprendėme apsistoti ties paprastu ir ekonomišku būdu, kuris primena „gravlakso“ (šviežios žuvies marinate) pagaminimą pagal prancūziškos virtuvės receptą. Iš esmės, tai marinuota degtinėje jautiena su šiam būdui tinkamais prieskoniais.

Paruošimas

  1. Į dubenėlį įdėti storesnį polietileninį maišelį. Įberti į maišelį druskos, cukraus, pipirų, įpilti degtinės ir aliejaus. Marinatą gerai išmaišyti.
  2. Į maišelį įdėti gabalėlį mėsos (geriau negyslotos), mėsą gerai pavolioti ir maišelį užrišti.
  3. Mėsą pastatyti į šaldytuvą 3 dienoms, nepamiršti vieną ar du kartus per dieną ją apversti, kad mėsa gerai išmirktų marinate.
  4. Išimti mėsą ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Duoti jai truputį padžiūti ir galima mėgautis paprastu ir skaniu užkandžiu!

Marinuotą jautieną šaldytuve galima laikyti ilgą laiką, ir ji vienodai skani, ar šviežiai paruošta, ar šiek tiek palaikyta. Šis užkandis 100 kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Dar vienas svarbus patarimas: nepamirškite mėsą kartas nuo karto apversti, kad ji neišdžiūtų. O kokius vytinimo receptus jūs žinote?

Komentarai