Net 1 datulė sukelia negrįžtamą procesą organizme


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Datulės – nuostabus vaisius, kuriam daugelyje šalių suteikiamos sveikatos stiprinimo ir gyvenimo prailginimo savybės. Kalbama, kad Kinijoje yra ilgamečių, kurių mitybos pagrindas yra tik datulės. O daugelis dietologų rekomenduoja vartoti jas vietoj saldumynų.

Be to, datulės nuo senų laikų žinomos dėl gydomųjų savybių.

Jose yra 23 rūšys įvairių aminorūgščių, kurių nėra daugelyje kitų vaisių.

Datulės turtingos ir nepakeičiamos aminorūgšties triptofano, kuris taip pat būtinas optimaliai smegenų veiklai ir norint išsaugoti gerą psichikos sveikatą, ypač vyresniame amžiuje.

Be triptofano, datulėse yra ir kitos aminorūgšties – glutamino, kuris saugo nuo rėmens, neutralizuoja skrandžio rūgšties perteklių; seleno, mažinančio vėžio ligų riziką, stiprinančio imuninę sistemą ir mažinančio širdies ligų riziką.

100 g valgomosios vaisiaus dalies energinė vertė – 142–274 kalorijos, suvytusių arba džiovintų – 340 kalorijų. Datulės – mažai kalorijų turintis vaisius, todėl drąsiai vartokite jas vietoj saldumynų.

Pirkdami turguje nors 200 g datulių, perkate neįtikėtiną kiekį mineralų, druskų ir vitaminų. Mokslininkai mano, kad 10 datulių per dieną pakanka aprūpinti žmogaus organizmą magnio, vario, sieros, puse geležies ir ketvirtadaliu kalcio dienos normos.

Naudingosios šio produkto savybės

  • datulėse yra medžiagų, kurios žmogaus organizme žudo ligas sukeliančias bakterijas;
  • datulėse yra medžiagų, skatinančių gimdos raumenų susitraukimą, o tai palengvina moterų gimdymo procesą, daro jį greitą ir ne tokį skausmingą;
  • datulėse yra vitamino A, palaikančio ir gerinančio regėjimą naktį;
  • dėl vitamino B datulės gana naudingos normaliam raumenų sistemos vystymuisi ir funkcionavimui;
  • datulės gerina apetitą;
  • vartojant datules tuščiu skrandžiu, žūva parazitai;
  • datulės – tai vaisius, valgis, vaistas, gėrimas ir saldumynas.

Labai naudinga datules vartoti moterims, siekiančioms atstatyti organizmą po gimdymo.

Datulės labai naudingos virškinimui, jos turi valomąjį virškinimo sistemos poveikį.

Maitinančioms motinoms vartojant datules, pienas praturtinamas daugeliu svarbių vitaminų, reikalingų vaiko visaverčiam vystymuisi, didina vaiko organizmo atsparumą daugeliui ligų.

Mineralai, esantys datulėse, labai svarbūs dantims.

Kiti naudingi šių vaisių poveikiai

  • stiprina imuninę sistemą;
  • užkerta kelią susidaryti kancerogenams;
  • mažina tikimybę susidaryti trombams, skatina atsparumą infekcijoms;
  • ramina nesitvardančius vaikus, kenčiančius nuo nervų ligų;
  • siekiant užkirsti kelią širdies ligoms ir ligoms, susijusioms su kraujo spaudimu;
  • moterų priešmenstruaciniam sindromui slopinti;
  • norint sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje;
  • norint pašalinti iš organizmo sunkiųjų metalų jonus;
  • nėščioms moterims norint atsikratyti depresinės būsenos;
  • norint išvengti artrito;
  • norint nuslopinti skausmą (turi medžiagų, struktūra artimų aspirinui);
  • norint sumažinti kasos vėžio riziką.

Šaltinis

Komentarai