Vištienos ketvirčiai su bulvėmis kepimo rankovėje


Patinka? Duok Like!
    • vištienos ketvirčiai: 4
    • bulvės: 8
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska
    • prieskoniai vištienai
    • prieskoniai bulvėms
    • aliejus
    • sviestas
  1. Iš pradžių vištienos ketvirčius išplauname, nusausiname bei įtryname susmulkintu česnaku, druska ir vištienos prieskoniais. Paliekame bent porą valandų pasimarinuoti.
  2. Tuomet bulves supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilame šiek tiek aliejaus, pagardiname prieskoniais bei druska.
  3. Kepimui naudojame kepimo rankovę (šitaip vištiena bus minkštutė). Į ją sudedame vištienos ketvirčius, bulves, įpilame dar šiek tiek aliejaus bei įdedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Rankovę užrišame, truputį „supurtome“ bei padedame į kepimo indą, išklotą su kepimo popieriumi.
  4. Po to kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Po maždaug pusvalandžioar šiek tiek daugiau, rankovę prakerpame, kad ketvirčiai ir bulvės apskrustų. Skanaujame!

Komentarai