AFP žurnalistai: Kijevą sudrebino trys stiprūs sprogimai… Yra aukų… N-18


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Anot naujienų agentūros AFP žurnalistų, pirmadienio rytą Kijevo centre nugriaudėjo trys stiprūs sprogimai – kitą dieną, kai Rusijos prezidentas apkaltino Ukrainą dėl sprogimo ant itin svarbaus Krymo tilto.

Sprogimai nugriaudėjo apie 8.15 val. vietos laiku (5.15 val. GMT), oro antskrydžių sirenos kaukė Ukrainos sostinėje likus daugiau nei valandai iki sprogimų.

„Keli sprogimai Ševčenkos rajone – sostinės centre“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Kijevo meras Vytalijus Klyčko.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti virš kelių miesto vietų kylantys juodi dūmai. AFP žurnalistas matė daugybę greitosios pagalbos automobilių, kurie, atrodo, skubėjo į sprogimo vietą. Sprogimai nugriaudėjo kitą dieną, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino Ukrainos slaptąsias tarnybas dėl mirtino sprogimo ant tilto, jungiančio Maskvos aneksuotą Krymą su Rusija.

Kijevo meras Vitalijus Klyčko teigia, kad per pirmadienio smūgius miestui nukentėjo kritinė infrastruktūra.

V.Klyčko tai pareiškė savo „Telegram” kanale. Meras pridūrė, kad yra aukų. Įvykio vietoje darbuojasi avarinės tarnybos.

Kijeve žuvo mažiausiai penki žmonės, 12 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

„Šiuo etapu patvirtinta penkių žmonių mirtis ir tai, kad sužeista 12 Kijevo gyventojų”, – „Telegram” kanale pranešė Vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Geraščenka. Jis pridūrė, kad tarp vietų, nukentėjusių nuo raketų ugnies, yra vaikų žaidimų aikštelė.

Pirmadienio rytą Ukrainos vakaruose esančiame Lvove ir Lvovo srityje griaudėjo sprogimai. Kai kuriuose miesto rajonuose nutrūko elektros tiekimas.

Tai praneša portalas „rbc.ua”, remdamasis vietos gyventojais.

Lvovo meras Andrijus Sadovojus patvirtino, kad buvo girdėti sprogimai. Bet, pasak jo, virš miesto dirba oro gynybos sistemos.

„rbc.ua” pažymi, kad Rusijos kariuomenė pirmadienį nuo ankstaus ryto intensyviai apšaudo Ukrainą raketomis. Jos buvo paleistos į Kijevą ir Dniprą, Ternopolio, Chmelnickio ir Žytomyro sritis.

Komentarai

Reklama