2019-2020 metų žiema bus šalčiausia per pastaruosius 100 metų! Štai kodėl


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Europos šalių mokslininkai klimatologai visi kaip vienas spėja, kad ateinanti žiema bus šalčiausia Europoje per pastaruosius 100 metų.

Tačiau visa tai vyksta visai ne dėl globalinio atšilimo: tiesiog Žemėje prasideda naujas klimatinis ciklas.

Artimiausius kelerius metus švelnios žiemos, kai lijo dažniau, negu snigo, mums negresia. Priešingai, šalčiai bus tikrų tikriausi, o smarkiai atšals jau lapkritį. O gruodžio mėnesį termometrų stulpeliai ims stabiliai leistis žemiau minus 5 laipsnių!

Šią žiemą taip pat laukiamas Saulės aktyvumo sumažėjimas. Paskutinė kartą taip buvo praeito amžiaus šeštajame dešimtmetyje!

Daug bus ir sniego.

Ir ne tik Europoje, kur sniegas – įprastas reiškinys, bet ir Azijoje, kur jis ne vieną dešimtmetį iškrisdavo labai retai.

Didžiausią autoritetą turintis klimatologas, palaikantis tokią nuomonę, yra britas Džeimsas Meddenas. Jis jau paragino visus europiečius pasimėgauti paskutinėmis šiltomis dienelėmis šiemet. Nes spalio mėnesį ruduo staigiai taps „vėlyvas“.

„Lietūs, sniegas, šaižus stiprus vėjas, žemos temperatūros. Paruoškite šiltų drabužių ir kiek galite apšiltinkite namus. Žiema bus ilga“, — teigia ekspertas.

Bet kas konkrečiai vyksta?

Pagrindinė priežastis, kodėl ateinanti žiema bus šalta ir ilga, yra staigus temperatūros pakilimas Ramiajame vandenyne. Ji netikėtai pakilo 1 laipsniu, ir dėl to virš Europos susidarė ledinės arktinės oro masės.

Kalbant paprasčiau, šaltas šiaurės vėjas per kelis artimiausius mėnesius kamuos praktiškai visą Europą.

Tai atrodys maždaug taip:

Sausio ir vasario mėnesiais mūsų platumose įprastinė temperatūra bus -25C.

O jūs jau pasirengėte šiais žiemai? Pasidalinkite šia žinute su draugais!

Komentarai

Reklama