TOP 3 Skaniausiu naminių Kijevo kotletų receptų kitaip


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Tikriausiai nėra nei vieno kuris nėra girdėjęs ar ragavęs Kijevo kotletų. Visiems yra žinoma, kad šis patiekalas įprastai gaminamas iš vištienos file su sviesto ar sūrio įdaru. Tačiau yra ir kitu šio patiekalo variacijų kurios yra nemažiau skanios ir labai įdomios. 

Mes išrinkome Jums tris pačius skaniausius receptus, kurie manome nustebins Jus ir Jūsų svečius ir nesukels dideliu sunkumu juos gaminant savarankiškai namuose.

Skanaus!

1.Kijevo kotletai įdaryti pievagrybiais

Jums reikės:

  • 400 g. vištienos faršo;
  • 100 g. sviesto;
  • vištienos prieskonių;
  • 60 g. grietinėlės;
  • druskos, pipirų;
  • 100 g. pievagrybių;
  • 100 g. morkų;
  • 50 g.  sūrio;
  • sviesto;
  • 4 vnt. kiaušinių;
  • 200 g. džiūvėsėlių;
  • 0,5 l aliejaus kepimui;
  • krapų ir petražolių.
  1.  Į viena indą įdedame vištienos faršą, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius, pagal savo skonį  supilame grietinėlę ir įdedame pora šaukštų džiūvėsėlių.
  2. Ant įkaitintos keptuvės ištirpdykite sviestą ir pakepinkite morkas su pievagrybiais. (Pirmiau pakepiname morkas, po to įdedame pievagrybius). Iškepus įdedame į indą ir įtarkuojam sūrį, įdedame susmulkintus krapus ir petražolės. Sumaišome.
  3. Darome kotletukus. Paimame faršo (rankas geriau sušlapinti, kad faršas nepriliptu) suplojame ant delno kaip blyną, dedame įdaro, padarome cepelino formą. Kotletą pamirkome kiaušinio plakinyje (plakinį geriau pagardinti pipirais ir druska), po to džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  4. Pagamintus kotletus įdėkite į įkaitinta aliejų (gruzdintuvėje) pavirkite apie 4 minutes, arba į puodą su įkaitintu aliejumi ir pavirkite kol gražiai apskrus, vėliau galima dar 4 minutes apkepti orkaitėje, kad butu traškus.

2.Kijevo kotletai su bananų įdaru

Jums reikės:

  • 900 g. vištienos faršo;
  • 1 vnt. svogūno ;
  • 2 vnt. bulvių;
  • bananų;
  • 3 v.š.džiūvėselių;
  • aliejaus kepimui;
  • prieskonių mišinio vištienai.
  1. Į vištienos faršą įdedame vištienos prieskoniu, pipirų pagal skonį. Įmušame kiaušinį. Įtarkuojame svogūną ir bulvės.Išmaišome.
  2. Bananus supjaustome griežinėliais.
  3. Formuojame kotletukus. Paimame faršo (rankas geriau sušlapinti, kad faršas nepriliptu) suplojame ant delno kaip blyną, dedame griežinėlį banano ir ant viršaus vėl faršo, ir formuojame kotleto formą.
  4. Suformuota kotletą pamirkome kiaušinio plakinyje (plakinį geriau pagardinti pipirais ir druska), po to džiūvėsėliuose ir dedame į įkaitinta keptuvė su daug aliejaus, kepame iš abiejų pusiu.

3.Kijevo kotletai iš žuvies filė

Jums reikės:

  • Baltos žuvies filė (apie 230gr.)-5 filė gabaliuku;
  • Sviesto 500 g.
  • Šviežių maltu petražolių apie 5 v.š.
  • Kiaušinių 3vnt.
  • Miltų ir džiūvėsėlių;
  • Pipirų, druskos;
  • Prieskonių mišinio žuviai;
  • Keleto dantų krapštukų;
  • Aliejaus kepimui.

1.Įdarui mums reikės sutarkuoti sūrį ir į viena indą įdėti petražolių,  pagardint pipirais ir druska. Viska gerai sumaišyti.

2. Žuvies file be odos ir kaulų šiek tiek pamušam. Į vidų įdedam įdarą ir 10g. sviesto.

3. Žuvies filė suvyniojame į kotleto formą ir dantų krapštukų dėka sutvirtiname.

4. Paruošiame kiaušinio plakinį kuri pagardiname pipirais ir druska. Į atskirus indus supilame miltus ir džiūvesėlius.

5. Kotletą pamirkome plakinyje po to miltuose, po to džiūvėsėliuose, vėl kiaušinių plakinyje ir vėliau džiūvėsėliuose.

6. Kepame keptuvėje su daug aliejaus, ant vidutinės ugnies, kad kotletai pilnai apskrustu iš visu pusiu. Kepama iš abejų pusiu kol kotletai gražiai apskrus apie 5min. kiekviena pusė.

Recepto išsamus video rusų kalba:

Labai lauksime Jūsų komentarų su atsiliepimais.

Koks receptas Jums labiausiai patiko, galbūt galite pasidalinti savo mėgstamu Kijevo kotletu receptu?

Nepamiškite pasidalinti su draugais šiais skaniais receptais. Ačiū!

Komentarai