Ši bakterija sukelia rėmenį, pilvo pūtimą ir skrandžio opą!


Patinka? Duok Like!

Virškinimo problemos sukelia pilvo pūtimą, per didelį dujų susidarymą, pykinimą, rėmenį, o kartais apetito praradimą. Kaip žinoma, šiuos simptomus sukelia netinkama mityba, žalingų produktų vartojimas ir persivalgymas.

Bet ar žinote, kad tai gali būti susiję su tam tikrų bakterijų buvimu?

Žarnyno florą sudaro milijonai bakterijų, kurios skatina žarnyno gleivinės vystymąsi, sintezuoja vitaminus ir saugo mus nuo potencialių patogeninių bakterijų, patenkančių į mūsų organizmą.

Bet kai tik mūsų žarnyno mikroflora pažeidžiama, gerųjų bakterijų veikla sulėtėja ir pradeda daugintis blogosios bakterijos, tokios kaip Helicobacter pylori.

Šios bakterijos progresavimas provokuoja lėtinio gastrito, skrandžio opos ir skrandžio vėžio išsivystymą.

Patys populiariausi infekcijos simptomai yra pilvo pūtimas, vėmimas, pykinimas, pilvo skausmas, nuovargis, rėmuo, viduriavimas, nemalonus kvapas iš burnos, anemija ir apetito sumažėjimas.

Gydant rekomenduojame naudoti gamtines priemones:

  • Juodgrūdės padeda kovoti ir pašalinti Helicobacter pylori bakterijas.

Tiesiog įtraukite šių sėklų į maisto racioną, nerekomenduojama vartoti nėščioms moterims.

  • Manukų medus. Dėl antibakterinių ir priešuždegiminių savybių šis produktas efektyvus esant virškinimo sutrikimams. Kasdien pusryčiaudami suvalgykite šaukštą šio medaus.
  • Probiotikai atkuria žarnyno florą ir gerina žarnų praeinamumą.

Jų galite rasti obuolių acte, alyvuogėse, jogurte, taip pat fermentuotuose produktuose.

  • Spanguolių sultys. Kadangi jų sudėtyje yra antioksidantų, jos padeda lengviau pašalinti iš organizmo susikaupusius riebalus ir toksinus.

Be to, jis pasižymi šlapimą varančiu poveikiu, skatina žarnų peristaltiką, užkerta kelią blogosioms bakterijoms prilipti prie skrandžio ir žarnyno sienelių.

 

Kiekvieną rytą išgerkite stiklinę nesaldintų spanguolių sulčių.

  • Brokolių kopūstai. Kadangi juose yra didelis kiekis vitaminų A, C, E ir ląstelienos, brokolių kopūstai skatina virškinimą ir, žinoma, pašalina blogąsias bakterijas.  
  • Česnakas. Stiprina imuninę sistemą ir reguliuoja žarnyno florą, todėl jį vartojant galima atsikratyti Helicobacter bakterijų.

Kasdien suvalgykite skiltelę česnako, kad apsaugotumėte savo skrandį.

  • Žalioji arbata. Ji gerina žarnyno peristaltiką ir šalina toksinus, esančius organizme.

Be vandens, kasdien galite išgerkite du puodelius žaliosios arbatos. Tai padės detoksikuoti organizmą.

Prieš vartojant bet kokią priemonę būtina pasitarti su gydytoju.

Šaltinis

Komentarai