Kodėl reikia lėkštę ištrinti česnaku: gudrybė, kurią visi pamiršo


Patinka? Duok Like!

Kiekviena šeimininkė turi savų kulinarijos gudrybių. Tokių, kurios žymiai palengvina darbą virtuvėje ir apsprendžia sėkmę, gaminant visus patiekalus. O profesionalūs virtuvės šefai išviso turi visą arsenalą tokių gudrybių.

20 virtuvės šefo gudrybių

  1. Riešutai, tokie, kaip migdolai, lengvai nuvalomi nuo savo odelės, jei juos nuplikom, paliekam porą minučių, o paskui įmetam į šaltą vandenį.
  2. Kad ryžiai įgautų sniego baltumo spalvą, virdami į juos įpilkite šiek tiek švelnaus acto.

3. Jei persūdėte sriubą, ne bėda. Į marlę įdėkite kruopų (pvz. ryžių) ir įmerkite į puodą. Atliekama druska susigers į ryžius.

4. Kad kiaušinio trynys pjaustant neliptų prie peilio, prieš tai peilį įmerkite į šaltą vandenį.

5. Norite suteikti patiekalui lengvo česnako skonio? Tiesiog ištrinkite lėkštę česnako skiltele. Patiekalas nebus aštrus, bet nuostabiai kvepės česnaku.

6. Norite , kad gaminamos kepenėlės būtų minkštos? Sūdykite jas gaminimo pabaigoje. (tinka kiaulienos, jautienos ir vištienos kepenėlėms).

7. Kad pyrago arba užkepėlės viršus nepridegtų, uždenkite jį šudrėkinta popierine servetėle.

8. Alus labai puikiai naudojamas mėsos ar daržovių patiekaluose. Pavyzdžiui, alus, sumaišytas su sojos padažu, bus puikus marinatas kiaulienai, jautienai arba avienai. O į troškinamas daržoves, pabaigoje įpylus tamsaus alaus, skonis bus įdomesnis ir malonesnis.

9. Norėdami išgauti puikų grietinės kremą, įdėkite į jį plakant kiaušinio baltymą.

10. Kad obuoliai Šarlotės pyrage nesušoktų į vieną kamuolį, prieš sudedant, apvoliokite juos miltuose.

11. Kad verdamos pupelės nepatamsėtų, tiesiog virdami neuždenkite jų dangčiu.

12. Kad buljonas būtų skaidrus, tiesiog įmeskite į jį ledo gabalėlį ir palaukite, kol užvirs.\

13. Kad kotletai ir frikadelės būtų minkštesni, į faršą įdėkite tarkuotą bulvę arba tarkuotą svogūną.

14. Jautienos marinavimas majoneze bent 30 minučių iki gaminimo, padarys mėsą pakankamai minkštą ir švelnią. Dėl skonio, galite sumaišyti majonezą su garstyčiomis.

15. Jei norite, kad mėsa turėtų traškią plutelę (kepta orkaitėje), prieš kepdami, ištepkite ją medumi, granatų sultimis arba skiestu su vandeniu konjaku.

16. Kai verdate „nejauną“ mėsą, įmeskite į puodą banano žievę. Tai suteiks mėsai minkštumo.

17.Paniravimui vietoj įprastų džiūvėsių galima naudoti susmulkintus riešutus. Arba sumaišyti abu komponentus. Patiekalas bus dar skanesnis.

18.Kad sriuba būtų naudingesnė ir gražiau atrodytų, prieš nukeliant nuo ugnies, įpilkite ė ją morkų sulčių.

19. Stenkitės kuo dažniau pakeisti druską ir actą citrinų arba laimo sultimis. Citruso skonis niekada netrukdys, o tik paskanins. Maistas bus naudingesnis.

20.Žiupsnelis vanilės (iš tarkuotos vanilės lazdelės), įbertas į daržovių salotas, puikiai atskleis jų skonį.

Komentarai