Sūrio skrebučiai „Penkios minutėlės“ : aplaižysi savo pirštelius


Patinka? Duok Like!

Norite paruošti pusryčiams ką nors skanaus, bet neturite laiko? Yra puikus variantas: sūrio skrebučiai „Penkios minutėlės“.

Tik keli ingredientai, ne daug laiko ir ant stalo atsiras aromatinga užkanda. Beje, tokius skrebučius galima pasiūlyti ir svečiams: aplaižys savo pirštelius ir paprašys dar. Sūrio skrebučiai atrodo gundančiai, labai skaniai. Traškus batonas ir švelnus sūrio įdaras labai harmoningas derinys, kuriuo visi žavėjosi.

Jums reikės šių produktų:

  • Vieno batono;
  • 120 g kieto sūrio;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 1/3 a. š. druskos;
  • Juodųjų maltų pipirų – pagal skonį;
  • Keturių svogūnų laiškų.

Sūrio skrebučių „Penkios minutėlės“ paruošimo receptas

  1. Iš karto pradėti gaminti įdarą. Kietą sūrį sutarkuota stambia tarka ir įdėti į dubenėlį.
  2. Įberti žiupsnelį druskos ir įpilti bet kokio riebumo grietinės, bet geriausiai, kad grietinė būtų tiršta.
  3. Į šią masę įdėti 20 gramų sviesto (reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo), viską pabarstyti pipirais.
  4. Svogūno laiškus smulkiai supjaustyti ir taip pat sudėti į įdarą.
  5. Viską gerai išmaišyti šaukštu, kad masė būtų vientisa.
  6. Supjaustyti batoną plonomis riekelėmis, o dar geriau nusipirkti suraikytą batoną.
  7. Užtepti batono riekeles įdaru, bet ne storu sluoksniu.
  8. Skardą iškloti kepimo popieriumi (nereikia niekuo tepti) ir ant skardos dėti sūrio skrebučius „Penkios minutėlės“.
  9. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių. Šį laiką galite skirti savo šeimai arba sau.
  10. Kai tik sūris lengvai paruduos, tai reiškia, kad skrebučiai paruošti: galima patiekti ant stalo bei žadinti savo namiškius.

Padengiame stalą: ant stalo stulbinančiai skanūs sūrio skrebučiai „Penkios minutėlės“ su aromatinga kava, arbata ar kakava. Tokius švelnaus skonio skrebučius mėgsta ir suaugę, ir vaikai. Netikite? Būtinai patikrinkite ir dažniau aplankykite mūsų svetainę, čia rasite naujų įdomių maisto paruošimo receptų.

Komentarai