Nuodėmingai skani silkė. Sunku sustoti valgyti


Patinka? Duok Like!
[fblike]

Didelių įžangų nebus, nes vis lakstau į virtuvę pakabinti silkės. Pakabinu šakute keletą gabaliukų ir vėl bėgioju iš kambario į virtuvę. Kojos pačios neša ten, o rankos tiesiasi į stiklainį su silke.

Man, silkės mylėtojai, labai patiko šis patiekalas. Aišku, kantrybės reikalauja laukimas, bet paskui… Su juoda duona ar karšta bulve – tikras apsivalgymas.

Su daržovėmis marinuota silkė

Reikės:

2 didelių silkių,

1 morkos,

1 raudonojo svogūno,

1 poro,

kelių lauro lapų,

kelių juodųjų pipirų.

Marinatui reikės:

1 šaukšto cukraus,

50 ml 12 proc. acto,

120 ml šalto virinto vandens.

Silkes išvalykite, išimkite kaulus ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Morką sutarkuokite, porą supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais.

Į stiklainį sluoksniuokite silkes ir daržoves.  Tarp jų įdėkite pipirų ir lauro lapelių pagal skonį.

Cukrų ir actą išmaišykite, sumaišykite su šaltu virintu vandeniu ir išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

Šiuo marinatu užpilkite silkes.

Laikykite šaldytuve keletą parų ir tada ragaukite.

Komentarai