Sviestinis obuolių pyragas – mano pats pačiausias!
Patinka? Duok Like!
[fblike]
[fblike]
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 8
4 vienetai | kiaušinių (didesnių) |
250 gramų | sviesto |
250 gramų | miltų |
200 gramų | cukraus |
6 vienetai | obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių) |
2 šaukšteliai | kepimo miltelių |
2 šaukšteliai | vanilinio cukraus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 20 MIN.
1. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2. Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti daugmaž tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3. Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą – jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5. Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
Komentarai