Visų mėgstamas tarkuotas pyragas su varške


Patinka? Duok Like!

Tarkuotus pyragus mėgstu dėl jų universalumo – tarp tarkuotos tešlos sluoksnių galima dėti bet kokį įdarą (varškę, trintus obuolius su cukrumi, tirštą uogienę be kauliukų, šokolado gabaliukus).
Su šia tešla niekada nekyla problemų. Paprastai gaminamas ir labai skanus pyragas nepaliks abejingų.

Sudedamosios dalys

Tešlai:

✓ 200 g kvietinių miltų
✓ 50 g cukraus
✓ 70 g sviesto
✓ 1 v. š. riebios grietinėlės
✓ 1 kiaušinis
✓ 1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:

✓ 180 g naminės riebios varškės
✓ 4 v. š. riebios grietinėlės
✓ 50 g cukraus

Paruošimas

Pirma ruošiame tešlą. Sumaišome miltus su kepimo milteliais, minkštu, patirpusiu sviestu, cukrumi, grietinėle ir kiaušiniu. Maišome tešlą, suformuojame rutulį, įvyniojame į plėvelę ir įdedame į šaldytuvą.

Tada gaminame varškės įdarą: sumaišome varškę, cukrų ir grietinėlę. Plaktuvu suplakame iki vientisos masės. Ištraukiame tešlą iš šaldytuvo, padalijame į dvi dalis. Vieną dalį stambia tarka sutarkuojame tiesiai į formą, paskirstome per visą formą. Ant viršaus sudedame varškės įdarą ir sulyginame šaukštu, kad įdaras visiškai padengtų tešlos sluoksnį. Antrą tešlos dalį sutarkuojame ant viršaus.

Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30–35 minutes. Paruoštą pyragą supjaustome gabalėliais, kol dar šiltas.

Skanaus!

Komentarai