Šis patiekalas iš faršo jums patiks labiau nei kotletai! Tik 25 minutes orkaitėje ir turite šedevrą ant lėkštės. Įdaras – tikra bomba!


Patinka? Duok Like!

Daugelis namų šeimininkių mėgsta laikyti šaldytuve maltą mėsą, nes jį galima greičiau atšildyti, patiekalai iš jo yra švelnesni ir minkštesni.

Iš faršo galima pagaminti skanius kotletus, taip pat jį naudoti kaip pyragų ar čeburekų įdarą.
O apie patiekalą, kuriame malta mėsa yra pluta, o ne įdaras, ar žinote? Žurnalas “Su skoniu” siūlo jums mėsos lizdų su kremu receptą. Juos lengviau paruošti dar nei kotletus, jų nereikia apkepti keptuvėje: tiesiog įdedate į orkaitę ir palaukiate šiek tiek.

Sudedamosios dalys
 Kiaulienos faršas 800 gr.
 Vištienos faršas 300 gr.
 Svogūnai 1 vnt.
 Pienas 200 ml.
 Duonos 70 gr.
 Druska pagal skonį
 Juodųjų pipirų pagal skonį
 Grietinės 200 ml.
 Kiaušinis 2 vnt.
 Kieto sūrio 150 gr.
 Kepti pagal skonį

Paruošimas
1. Sumaišykite kiaulienos ir vištienos faršą, įdėkite susmulkintą svogūną.
2. Duoną užpilkite 100 ml pieno, tada sutrinkite ir sumaišykite su faršu.
3. Supilkite likusį pieną į faršą, įdėkite druskos ir pipirų.
4. Suformuokite obuolio dydžio rutuliukus, padarykite juose duobutes ir sudėkite juos į išteptą aliejumi kepimo skardą.
5. Sutarkuokite sūrį, sumaišykite su grietine, kiaušiniais ir smulkintais krapais.
6. Sudėkite įdarą į lizdus ir pašaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 25-30 minučių.

Šiam įdomiam patiekalui tiks bet koks mėsos faršas, tad įsiminkite jo paruošimo ypatybes. Ir nepamirškite išsisaugoti receptą!

Komentarai